Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет схвалив ідею нагородження волонтерів іменною зброєю

10 лютого 2016, 13:03
552
2
Реклама

Комітет ВР з питань держбудівництва рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект № 2140а про внесення змін відносно вдосконалення законодавства у сфері відмінності громадян за особисті заслуги перед Україною.

Законопроектом пропонується включити волонтерів перелік осіб, які мають право отримувати відзнаку "Іменна вогнепальна зброя".

Відповідні зміни передбачається внести в статтю 9 Закону "Про державні нагороди України" з метою стимулювання волонтерської діяльності для досягнення високих показників у виконанні волонтерської роботи і відновлення соціальної справедливості відносно осіб, що проводять таку роботу.

Згідно з діючою нормою, така відмінність встановлюється для нагородження офіцерського складу ВСУ, Держприкордонслужби, інших законних військових формувань, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, держспецзв'язку, органів МВС, Госспецтранспорта, державних службовців, що мають офіцерське звання, - за видатні заслуги в забезпеченні обороноздатності України, недоторканості її державного кордону, підтримці високої бойової готовності військ, зміцненні нацбезпеки, боротьбі із злочинністю, захисті конституційних прав і свобод громадян, за бездоганний багаторічний служба, зразковий виконання військовий і службовий обов'язку, виявлений при цьому честь і доблесть.

Необхідність прийняття проекту автори (депутати від БПП Ю. Мамчур і А. Дехтярчук) пояснюють тим, що велика кількість волонтерів працює на вказані цілі (забезпечення обороноздатності і так далі), але в перелік людей, які можуть отримувати відзнаку "Іменна вогнепальна зброя", не увійшли.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини