Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ розповів, як уявляти інформацію про держдопомогу суб'єктам господарювання

10 лютого 2016, 12:02
702
0
Автор:
Реклама

Антимонопольний комітет затвердив Порядок, форми і вимоги відносно уявлення інформації про діючу державну допомогу суб'єктам господарювання.

Як відзначається в розпорядженні від 28 грудня 2015 року № 43-рпінформація про діючу держдопомогу надається постачальниками такої допомоги Антимонопольному комітету:

- по програмах держдопомоги або індивідуальної держдопомоги, яка існувала на день набуття чинності Закону "Про державну допомогу суб'єктам господарювання" (далі - Закон);

- відносно держдопомоги, відносно якої АМКУ прийняв рішення про допустимість такої допомоги для конкуренції і термін дії якої ще не витік.

Усі постачальники держдопомоги впродовж 1 року з дня набуття чинності Закону зобов'язані уявити АМКУ повідомлення про програми підтримки суб'єктів господарювання за рахунок ресурсів держави або місцевих ресурсів, які існували на день набуття чинності Закону.

Постачальники держдопомоги щорічно, до 1 квітня наступного року, зобов'язані представляти АМКУ інформацію про діючу держдопомогу, а саме: інформацію про держдопомогу, відносно якої АМКУ прийняв рішення про допустимість такої допомоги для конкуренції і термін якої ще не збіг.

Інформація про діючу держдопомогу повинна містити відомості про мету, форму, джерела, одержувачів і їх долі в загальному об'ємі зробленої впродовж минулого фінансового року держдопомоги у рамках відповідної програми або інформацію про те, що впродовж звітного року держдопомога не надавалася, з наданням належним чином оформлених підтверджувальних документів в письмовій і електронній формах.

При підготовці постачальниками інформації про держдопомогу, вони можуть звертатися в Антимонопольний комітет за консультаціями відносно коректного тлумачення вимог і правильності заповнення форм надання інформації про державну допомогу.

Інформація АМКУ надається постачальником держдопомоги нарочним під розписку, спрямовується поштою (із замовленим повідомленням про вручення) або засобами електронного зв'язку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини