Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується реквізувати у осіб земельні ділянки для облаштування кордону з РФ

10 лютого 2016, 12:28
855
0
Реклама

Народні депутати від БПП подали до парламенту законопроект № 4037 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно забезпечення права постійного користування органами Державної пограничної служби України земельними ділянками для інженерно-технічного облаштування і змісту державного кордону".

Пропонується надати органам держвлади право оперативно вирішувати питання по вилученню земельних ділянок у власників (юридичних і фізичних осіб) для надання їх в користування органам Держприкордонслужби України.

Зокрема, статтю 353 "Реквізиція" Цивільного кодексу пропонується доповнити положенням про те, що земельна ділянка може бути примусово відчужений у власника для будівництва і змісту інженерно-технічних споруд, обгороджувань, пограничних знаків, пограничних просік, комунікацій і інших об'єктів пограничної інфраструктури - з наступним наданням йому відповідними органами державної влади або місцевого самоврядування іншої земельної ділянки.

А в Земельний кодекс запропонована нова стаття 147-1 "Реквізиція земельної ділянки", в якій говориться, що по зверненню Держприкордонслужби з метою будівництва і змісту вищезгаданих об'єктів відповідний орган держвлади або місцевого самоврядування приймає рішення про реквізицію земельної ділянкиі вирішує питання про надання особі, у якої вилучена земельна ділянка, іншої рівноцінної земельної ділянки.

У разі незгоди обличчя із запропонованим натомість земельною ділянкою питання вирішується в судовому порядку.

Законопроект розроблений у виконання Плану заходів по інженерно-технічному облаштуванню російсько-українського держкордону, територій, прилеглих до районів проведення АТО і АРК.

Як мовиться в пояснювальній записці, значні площі земель в районах, прилеглих до держкордону, місцеві органи влади надали у власність фізичним і юридичним особам, що робить неможливим інженерно-технічне облаштування і зміст об'єктів пограничної інфраструктури органами Держприкордонслужби.

Також пропонується визначити розміри земельних ділянок для облаштування держкордону з РФ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини