Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Валютні позичальники можуть надати пропозиції до законопроекту про реструктуризацію

10 лютого 2016, 11:40
1325
2
Реклама

До 16.00 12 лютого Комітет ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності чекає зауважень і пропозицій до законопроекту № 4004 про реструктуризацію іпотечних кредитів - від громадських об'єднань валютних позичальників, Громадської ради при Національному банку України, а також усіх зацікавлених.

Зауваження і пропозиції подаються по електронній пошті botsula@rada.gov.ua.

"Щоб в найкоротші терміни ухвалити закон, який би не лише отримав підтримку парламенту, набув чинності, але і був би виконаний і зняв значну частину громадської напруги, він має бути максимально якісним, не містити норми з двозначним тлумаченням. Нам необхідно ухвалити такий закон, який би допоміг позичальникам, а банки позбулися б частини проблемних кредитів. Наше завдання: допомогти як конкретним людям, так і усій системі", - говориться у відкритому листі голови Комітету.

Джерело: ВР

Урядовим законопроектом № 4004 передбачається пробачення частини заборгованості і фіксацію впродовж 3-х років процентної ставки по реструктурованих кредитів на рівні тієї, по якій надавався кредит в іноземній валюті. Запланований диференційований підхід для визначення частини боргу, підмета пробаченню, з урахуванням категорії позичальників і майна - від 25% до 80%, а для деяких категорій громадян 100%.

Читайте детальніше: Законопроект про реструктуризацію іпотечних кредитів зареєстрований у ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини