Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У порядок обліку платників податків внесуть зміни

10 лютого 2016, 11:26
781
0
Реклама

ГФС опублікувала для обговорення проект наказу Мінфіну "Про затвердження Змін в Порядок обліку платників податків і зборів".

Проект розроблений з метою узгодження з вимогами Закону від 26.11.2015 № 835 - VIII про внесення змін до Закону об держреєстрації юрособ і фізосіб-підприємців і деякі інші законодавчі акти.

Законом № 835 для проведення державної реєстрації припинення юридичних осіб вводяться нові процедури і документи (відомості) органів ГФС про відсутність (наявності) заборгованості по сплаті податків і зборів.

Проектом затверджуються форми таких відомостей і визначаються процедури їх формування і передачі в Єдиний державний реєстр.

Проектом встановлюється, що постановка на облік в контролюючих органах відособленого підрозділу іноземної неурядової організації, представництва, філії іноземної добродійної організації здійснюється на підставі відомостей з ЕГР про державну реєстрацію.

Також Законом № 835 виключені положення про щорічне підтвердження відомостей про юридичну особу і процедури внесення в ЕГР запису про відсутність юридичної особи по його місцезнаходженню, у тому числі на підставі цих органів ГФС.

У зв'язку з цим проектом вилучено процедури формування і напряму в ЕГР повідомлень про відсутність юридичної особи по місцезнаходженню (ф. № 18-ОПП).

Джерело: ГФС

Також розроблені зміни в Порядок обліку платників ЕСВ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини