Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок моніторингу держдопомоги суб'єктам господарювання

10 лютого 2016, 10:33
545
0
Автор:
Реклама

Антимонопольний комітет розпорядженням від 28.12.2015 р. № 43-рп затвердив Порядок проведення моніторингу державної допомоги суб'єктам господарювання.

Документом визначаються основні принципи збору і проведення аналізу інформації про держдопомогу суб'єктам господарювання за рахунок ресурсів держави або місцевих ресурсіву тому числі з обмеженим доступом, необхідною для ухвалення рішень, передбачених Законом "Про державну допомогу суб'єктам господарювання".

Метою моніторингу держдопомозі являється здійснення контролю за дотриманням вимог Закону і рішень Антимонопольного комітету, а також підготовка і представлення звітності про держдопомогу, забезпечення прозорості надання господарюючим суб'єктам держдопомоги, інформування усіх зацікавлених осіб про держдопомогу, забезпечення ефективності функціонування системи держдопомоги в Україні, захисту і розвитку конкуренції.

Моніторинг держдопомоги здійснюється Антимонопольним комітетом і проводиться у відношенні:

- індивідуальній держдопомозі;

- програм держдопомоги;

- будь-якої іншої підтримки суб'єктів господарювання постачальниками держдопомоги за рахунок ресурсів держави або місцевих ресурсів.

Моніторинг поширюється на будь-яку підтримку суб'єктів господарювання за рахунок ресурсів держави або місцевих ресурсів для виробництва товарів або здійснення окремих видів госпдіяльності, окрім госпдіяльності, пов'язаної з :

- інвестуванням в об'єкти інфраструктури із застосуванням процедур держзакупівель;

- наданням послуг, що представляють загальний економічний інтерес, в частині компенсації обгрунтованих витрат на надання таких послуг.

Інформація про держдопомогу надається АМКУ постачальниками держдопомоги щорічно.

У рамках моніторингу Антимонопольний комітет може отримувати інформацію про держдопомогу з інших джерел (органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського управління і контролю, суб'єктів господарювання, громадян, об'єднань, установ, організацій, що не є постачальниками держдопомоги), яка подається в довільній формі. Така інформація підлягає попередній перевірці.

Термін проведення Антимонопольним комітетом попередньої перевірки і аналізу інформації не повинен перевищувати 30 днів з моменту отримання повідомлення.

Окрім цього, розпорядженням № 43-рп затверджений Порядок, форми і вимоги відносно уявлення Антимонопольному комітету інформації про діючу державну допомогу суб'єктам господарювання і Порядок ведення і доступу до реєстру державної допомоги суб'єктам господарювання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини