Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Врегульовані особливості роботи з електронними зверненнями громадян

9 лютого 2016, 13:09
1149
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 3 лютого 2016 року № 48 вніс зміни в Інструкцію по діловодству із зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації.

Встановлено, що за відсутності системи електронного документообігу письмове звернення, отримане за допомогою Інтернету, засобів електронного зв'язку (електронне звернення), перед реєстрацією роздруковується на папері.

Електронне звернення приймається на визначений електронна адреса чи шляхом заповнення електронної формияка розміщується на веб-сайті. Така форма повинна мати графи для вказівки громадянином ПІБ, місця проживання, електронної поштової адреси (відомості про інші засоби зв'язку з ним), викладу суті порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви або скарги, прохання або вимоги, дати подачі звернення.

Датою представлення електронного звернення являється дата вступу звернення на певну електронну адресу або дата заповнення електронної форми і відправки такої форми. Якщо електронне звернення поступило на певну електронну адресу в неробочий день і час, то датою подачі електронного звернення вважається наступний після нього робочий день.

У разі, коли для розгляду електронного звернення по суті необхідно вказати персональні дані заявника або інших осіб, за винятком тих, які містяться в зверненні, заявникові пропонується звернутися з усним або письмовим зверненням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини