Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано затвердити зображення великого Державного Герба

9 лютого 2016, 12:40
898
0
Реклама

Прийняти Закон про Державний Герб України запропоновано позафракційним депутатом Юрієм Левченко. Відповідний законопроект зареєстрований в парламенті під № 4035.

Згідно з проектом, Державний Герб України включає:

- великий Державний Герб України - зображення на синьому щиті золотого Знаку Князівської Держави Володимира Великого (малий Державний Герб України - тризуб), над щитом - зображення великокняжого вінця (корони) і пурпурно-золотий шатер; з боків щита золотий лев і козак з мушкетом; під щитом - стрічки синього і жовтого кольору, золоті колоси пшениці, гроно калини;

- малий Державний Герб України - зображення на синьому щиті золотого Знаку Князівської Держави Володимира Великого (тризуба).

Також в законопроекті запропонований вичерпний перелік адмінбудівельна фасадах яких постійно розміщується зображення великого Герба. Це резиденція Президента України, будівлі ВР, Кабміну, міністерств, КСУ, ВСУ, СБУ, НБУ, НАБУ, ЦВК, зарубіжні дипломатичні установи, НАНУ, антарктична станція України і так далі. На фасадах же інших адмінбудівель, в яких розташовані державні установи, постійно размещаетсяизображение малого Герба.

У проекті регламентується використання зображень великого і малого Герба на друці, бланках, пограничних знаках і так далі

Встановлено, що не допускається використання зображення Державного Герба в символіці політичних партій, профспілок, громадських об'єднань, а також в рекламі. Забороняється використовувати зображення Державного Герба способом, що виражає зневажливе відношення до нього.

На думку автора законопроекту, його прийняття дозволить забезпечити повноцінний державний суверенітет України, здолати наслідки її окупації, сприятиме декомунізації і деколонізації України, посилить консолідацію української нації, забезпечить відновлення її історичної пам'яті, традицій і культури, сприятиме національно-патріотичному вихованню молоді.

Нагадаємо, що за основу ухвалений законопроект про Державний Прапор.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини