Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлений порядок перерахування до бюджетів засобів, отриманих від приватизації майна

8 лютого 2016, 11:01
499
0
Автор:
Реклама

Мінфін і Фонд держмайна спільним наказом від 30 грудня 2015 року № 1271/2065 відновили Порядок перерахування до бюджетів засобів, отриманих від приватизації майна.

Вступу від приватизації держмайна відносяться до джерелам фінансування держбюджету. Засоби від відчуження майна, яке знаходиться в комунальній власності, відносяться до джерелам формування бюджету розвитку місцевих бюджетів.

Перерахування до місцевих бюджетів засобів від відчуження майна, що знаходиться в комунальній власності, здійснюється відповідно до рішеннями про місцеві бюджети на відповідний рік, затвердженими відповідними місцевими радами.

Фонд держмайна (далі - Фонд) і органам приватизації в Казначействі і органах Казначейства відкриваються небюджетні рахунки за такими балансовими рахунками:

- 3718 "Рахунків для обліку засобів від приватизації майна" для обліку засобів, отриманих від приватизації держмайна, від відчуження комунального майна і інших надходжень, безпосередньо пов'язаних з процесом приватизації, окремо для кожного бюджету;

- 3731 "Депозитні рахунки розпорядників засобів державного бюджету" для обліку надходжень конкурсних гарантій (гарантій) від покупців для участі в конкурсі (аукціоні) з приватизації держмайна;

- 3732 "Депозитні рахунки розпорядників засобів місцевих бюджетів" (далі - рахунку 3732) для обліку надходжень конкурсних гарантій від покупців для участі в конкурсі з відчуження комунального майна.

Засоби від приватизації держмайна, у тому числі конкурсні гарантії для участі в конкурсі, в іноземній валюті зараховуються на валютний рахунок Фондувідкритий в уповноваженому банку. Фонд перераховує отримані кошти від приватизації держмайна, у тому числі конкурсні гарантії, які регулюють порядок продажу об'єктів приватизації на конкурсі, на валютний рахунок Казначействавідкритий в уповноваженому банку.

Щомісячно до 10 числа місяця, що йде за звітним, Казначейство і Фонд проводять звіряння надходжень засобів від приватизації держмайно, результати якої відбиваються в акті звіряння, підписаному обома сторонами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини