Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується звільнити від податків пенсії інвалідів-ліквідаторів аварії на ЧАЕС

5 лютого 2016, 15:53
1773
3
Реклама

У парламенті зареєстрований депутатський законопроект № 3845яким передбачається звільнити від оподаткування пенсії інвалідів з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Для цього необхідно внести зміни в підпункт 164.2.19 пункту 164.2 статей 164 Податкового кодексудоповнивши перелік категорій осіб, пенсії яких не оподатковуються на прибутки фізичних осіб.

У пояснювальній записці до проекту відзначається, що для забезпечення виплати пенсій в повному об'ємі особам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, особливо інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, в 2016 році орієнтовно потрібно близько 19 млн. грн. "Для держбюджету це мізерна сума, а для конкретного інваліда - це повернені йому засоби (ним же зароблені, в сумі 15% від його пенсії в частині її перевищення суми 4134 грн., причому не більше 991 грн.), які він може використовувати на життєво необхідні продукти харчування, оплату комунальних послуг або на необхідне лікування або оздоровлення", - говориться в пояснювальний записка.

Читайте також:
ВР має намір відновити деякі пільги для чорнобильців і їх сімей
Працюючим в зоні відчуження повертають доплати
Президент оголосив 2016-ій роком пам'яті про Чорнобильську катастрофу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини