Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес-омбудсменові найбільше скаржаться на ГФС

5 лютого 2016, 09:39
706
0
Реклама

У 2015 році Офіс бізнес-омбудсмена отримав на розгляд 585 скарг від українських підприємців, з яких команда Ради успішно закрила 164 поділа.

За станом на кінець 2015 року державні органи виконали 81% від усіх наданих Радою рекомендацій (131).

"2015 відрізнився щоквартальним ростом кількості скарг і закритих справ, а також фінансового впливу наших розслідувань. Прямий фінансовий ефект від 164-х успішно закритих нами справ склав 2,3 мільярда гривень", - повідомив бізнес-омбудсмен А. Шемета.

Також омбудсмен відмітив нефінансовий вплив роботи Ради для скаржників, зокрема: отримання дозволів і ліцензій, закриття кримінальних справ, відміна штрафів, звільнення державних службовців і тому подібне

Впродовж року скарги поступили від підприємців з усіх регіонів України. Майже половина усіх звернень поступило з м. Києва (247). Регіонами-лідерами з кількості поданих скарг є Харківська (48), Київська (37), Дніпропетровська (36), Запорізька (21) і Одеська (21) області. Більшість поданих скарг (82%) доводяться на представників малого і середнього бізнесу.

"Антирейтинг" держорганів, на які скаржаться українські бізнесмени, залишається незмінним: ГФС утримує першість з кількості отриманих скарг (43%). По 7% скарг поступило відповідно на дії прокуратури і Мінюст, по 6% - на органи місцевого самоврядування і МВС.

За інформацією офісу Ради бізнес-омбудсмена

Звернутися до бізнес-омбудсмена підприємцеві можна у разі проблем з органами державної і муніципальної влади, державними компаніями і підконтрольними ним компаніями. Повинно пройти не більше року із здійснення дії або бездіяльності, на яку скаржаться. Також перед зверненням бізнесмен повинен пройти хоч би одну стадію админобжалования. Крім того, суперечка не повинна розглядатися в суді, не повинно бути судового рішення по цьому конфлікту.

Є декілька можливостей для звернення - через сайт ради бізнес-омбудсмена boi.org.ua, листом на електронну пошту info@boi.org.ua, звичайним паперовим листом за адресою вул. Спаська, 30А, Київ, 04070, або навіть особисто прийшовши в офіс Ради бизнес-омбудсмана.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини