Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийняті зміни для фінансування ПТУ

4 лютого 2016, 11:40
1063
0
Реклама

Верховна Рада 4 лютого ухвалила Закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України відносно фінансування професійно-технічної освіти" (законопроект № 3831-2).

Законом в Бюджетному кодексі визначене наступне:

- витрати на професійно-технічну освіту здійснюються з бюджетів міст обласного значення - обласних центрів;

- оплата поточних витрат професійно-технічних учбових закладів в частині забезпечення витрат на здобуття повної загальної середньої освіти здійснюється за рахунок освітній субвенції;

- в державному бюджеті передбачається субвенція на підтримку підготовки робочих кадрів в професійно-технічних і інших учбових закладах для бюджету АРК, обласних бюджетів, міських (міст обласного значення - обласних центрів, міст Києва і Севастополя) бюджетів на оплату поточних витрат, перерахування якої з держбюджету місцевим бюджетам здійснюватиметься двічі в місяць, як це передбачено для освітньої і медичної субвенцій, а особливості розподілу і перерозподілу її об'ємів можуть визначатися законом про державний бюджет.

Також народними депутатами ухвалений Закон про внесення відповідних змін до Держбюджет-2016 (законопроект № 3830-3).

Зміни прийняті, оскільки в 2016 році фінансування установ профтехобразования в містах обласного значення переведені з держбюджету на відповідні місцеві бюджети. Проте, як показала практика, у більшості міст обласного значення відсутні необхідні фінансові ресурси на фінансування таких закладів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини