Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацгосслужба уточнила порядок розгляду звернень громадян

3 лютого 2016, 16:01
913
0
Автор:
Реклама

Нацгосслужба відновила Порядок розгляду звернень громадян у відомстві. Про це говориться в наказі від 28 грудня 2015 року № 288.

Звернення до Нацгосслужбе може бути подане як окремою особою (індивідуальне), так і групою осіб (колективне), а також може бути усним або письмовим.

У зверненні мають бути вказані прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання громадянина і викладена суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви або скарги, прохання або вимоги. Письмове звернення має бути підписано заявником (групою заявників) з вказівкою дати.

У електронному зверненні також має бути вказана електронна поштова адреса, на яку заявникові може бути спрямована відповідь, або відомості про інші способи зв'язку з ним. Застосування електронного цифрового підпису при відправці електронного звернення не вимагається.

Звернення, оформлене без дотримання вказаних вимог, повертається заявникові з відповідними роз'ясненнями не пізніше чим через 10 днів з дня вступу.

По кожному зверненню не пізніше чим в 5-денний термін повинно бути прийнято одно з наступних рішень:

- взяти до розгляду;

- передати на дозвіл до установ, організацій, що належать до сфери управління Нацгосслужбы;

- направити по приналежності в інший орган державної влади, якщо питання, зачеплені в зверненні, не входять в компетенцію Нацгосслужбы, про що одночасно повідомити заявника;

- залишити без розгляду за наявності законних підстав.

Звернення розглядаються і вирішуються в строк не більше 1 місяця від дня їх вступу, а ті, які не вимагають додаткового вивчення, - невідкладноале не пізніше 15 календарних днів з дня їх отримання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини