Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судові зміни в Конституцію порушують права громадян, - ВАСУ

3 лютого 2016, 10:00
1663
6
Реклама

Вищий адміністративний суд України вважає, що окремі положення законопроекту № 3524 "Про внесення змін до Конституції України (відносно правосуддя)" можуть погрожувати незалежності системи адміністративної юстиціїа це, у свою чергу, приведе до порушення конституційних прав і свобод громадян, інтересів юридичних осіб.

ВАСУ також звертає увагу, що при підготовці законопроекту залишено без уваги рекомендації, які 23 жовтня 2015 року затвердила Венеціанська комісія, згідно з якими запропоновано адміністративні суди виділити в автономну судову систему.

Крім того, відмічає ВАСУ, в законопроект закладені норми, які можуть звузити право громадян на вільний вибір захисника своїх порушених прав, свобод і законних інтересів, встановити адвокатську монополію на представництво інтересів фізичних і юридичних осіб в судах.

У зв'язку з цим Вищий адмінсуд направив голові ВР, голові Комітету ВР з питань правової політики і правосуддя і народних депутатів свій вивід до проекту із зауваженнями і пропозиціями для обліку їх при розгляді законопроекту Комітетом.

За інформацією ВАСУ

Нагадаємо, що 2 лютого ВР заздалегідь схвалила зміни в Конституцію в частині правосуддя.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини