Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НААУ відзвітувала про боротьбу з порушенням прав адвокатів

2 лютого 2016, 17:30
725
3
Автор:
Реклама

НААУ повідомила, що в звіті за 2015 рік зафіксовано 66 звернень про порушення прав і гарантій адвокатської діяльності. 54 - спрямовані в правоохоронні органи.

У регіональні ради адвокатів поступило 95 звернень відносно захисту прав і гарантій адвокатської діяльності, 56 повідомлень про обшук і затримання адвокатів; ще 19 випадків обшуку і затримання впродовж року зафіксовано без повідомлення органів самоврядування адвокатів в регіонах. Члени рад виїжджали на обшуки і затримання адвокатів 87 разів.

Статистичний звіт роботи рад адвоатков регіонів свідчить, що кількість відмов складати протоколи про адміністративні порушення удвічі перевищує кількість зафіксованих порушень. Так, в 2015 році з приводу порушень прав адвокатів було складено 133 протоколи, відмов скласти протокол - 268. Судом задоволено тільки 31 протокол.

До стратегічних завдань Асоціації відноситься швидке реагування на такі порушення, оперативне освітлення таких фактів в ЗМІ і внесення ініціатив про залучення винних до відповідальності.

Представники НААУ інформують про порушення як на державному, так і на міждержавному рівнях. Статистичні звіти НААУ, що містять інформацію про кількість порушень і обробку поданих адвокатських звернень, передаються в державні інститути і міжнародні організації.

Також НААУ проводить освітні заходи для адвокатів і членів комісій САР по захисту професійних прав адвокатів.

Джерело: НААУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини