Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений державний логотип для органічної продукції

2 лютого 2016, 10:31
1446
0
Автор:
Реклама

Минагрополитики наказом від 25.12.2015 № 495 затвердило державний логотип для органічній продукції (сировини) і технічний опис такого логотипу.

Логотип може наноситися на будь-яку упаковкуетикетку (стикер), споживчу тару, контретикетку, кольеретку, ярлик, пробку, листок-вкладиш, документ, повідомлення, інші елементи упаковки, які супроводжують або відносяться до органічній продукції (сировини).

Державний логотип складається з графічного зображення і написи, які поміщені в квадрат. Напис розміщується під графічним зображенням державного логотипу і складається із слів "ОРГАНІЧНИЙ ПРОДУКТ" чи еквіваленту англійською мовою - "ORGANIC PRODUCT".

Логотип може бути розміщений на тлі будь-якого кольору, використовуватися у будь-якому масштабі, враховуючи пропорції і такі рекомендовані розміри: ширина - 50 мм, висота - 50 мм; ширина - 25 мм, висота - 25 мм. Мінімальні розміри логотипу складають 14 мм завширшки і 14 мм. Якщо етикетка і упаковка органічної продукції має недостатню площу для нанесення необхідної маркіровки, то логотип повинен мати розміри 8 мм завширшки і 8 мм у висоту.

Згідно Закону про виробництво і звернення органічної з/х продукції і сировини, органічними є продукція/сировина, отримані в результаті сертифікованого виробництваа виробництво органічної продукції (сировини) - це виробнича діяльність фізичних або юридичних осіб (у тому числі по вирощуванню і переробці), коли під час такого виробництва виключається застосування хімічних добрив, пестицидів, генетично модифікованих організмів (ГМО), консервантів і так далі, і на усіх етапах виробництва (вирощування, переробки) застосовуються методи, принципи і правила, визначені цим Законом для отримання натуральної (екологічно чистою) продукції, а також збереження і відновлення природних ресурсів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини