Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінохоронздоров'я врегулювало роботу реєстру пацієнтів, що потребують інсуліну

1 лютого 2016, 11:31
929
0
Автор:
Реклама

Мінохоронздоров'я наказом від 23 грудня 2015 року № 890 затвердив Положення про реєстр пацієнтів, що потребують інсулінотерапії.

Адміністратором реєстру пацієнтів, що потребують інсулінотерапії (далі - Реєстр), визначено держпідприємство "Центр електронної охорони здоров'я Міністерства охорони здоров'я України".

Реєстр ведеться з метою:

- забезпечення єдиного обліку пацієнтів, які хворіють на цукровий діабет і потребують інсулінотерапії (далі - пацієнти);
- здійснення достовірного обліку препаратів інсуліну, вартість яких підлягає державному відшкодуванню;
- збору і аналізу достовірної статистичної інформації відносно пацієнтів і їх забезпечення препаратами інсуліну.

Програмне забезпечення Реєстру повинне забезпечувати:

- створення єдиної централізованої бази даних, яка містить інформацію про користувачів і пацієнтів, а також про виписані рецепти і видані по них препарати інсуліну;
- автоматизовану обробку інформації, внесеної в Реєстр;
- видалений доступ користувачів усіх рівнів в Реєстр із застосуванням засобів ідентифікації користувача;
- розмежування прав користувачів в Реєстрі;
- можливість фіксації усіх дій користувачів в Реєстрі.

Користувачів реєстру
ділять на 3 рівні:

- користувач I рівня - лікар за фахом "Терапія", "Ендокринологія", "Дитяча ендокринологія", "Загальна практика - сімейна медицина", який обіймає відповідну лікарську посаду в установі охорони здоров'я державної або комунальної форми власності, уповноважений на внесення інформації про пацієнтів, що потребують інсулінотерапії в Реєстр;

- користувач II рівня - особа, яка є штатним працівником Мінохоронздоров'я, структурного підрозділу з питань охорони здоров'я обласних, Київською міською держадміністрацій, територіального інформаційно-аналітичного центру медичної статистики, уповноважене на перегляд і аналіз знеособлених відомостей;

- користувач III рівня - аптечна установа, що має ліцензію на здійснення госпдіяльності по роздрібній торгівлі лікарськими засобами.

Інформація про пацієнта вноситься в Реєстр за умови надання пацієнтом письмової добровільної згоди на обробку його персональних даних. Інформація про пацієнта, що міститься в Реєстрі, надається такому пацієнтові по його письмовій вимозі.

Ідентифікатором пацієнта в Реєстрі є сукупність даних про його прізвище, ім'я, по батькові (за наявності), числі, місяці і році народження.

Інформація відносно кожного проведеного огляду пацієнта вноситься в Реєстр впродовж 1 робочого дня з моменту проведення огляду.

Читайте також: Знову відстрочено держрегулювання цін на інсулін

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини