Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Готуються зміни законодавства про адміністративно-територіальний устрій

1 лютого 2016, 10:26
1070
0
Реклама

Робочою групою при Міністерстві регіонального розвитку підготовлений проект Закону "Про принципи і порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою України".

Цей документ визначатиме, на яких принципах грунтується адміністративно-територіальний устрій України, систему адміністративно-територіальних одиниць, категорії і типи населених пунктів, інших територіальних утворень, повноваження органів державної влади і органів місцевого самоврядування з питань адміністративно-територіального устрою, порядок створення, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць і населених пунктів.

Першу робочу версію проекту закону Міністерство вже направило центральним органам виконавчої влади, держадміністраціям, облрадам, асоціаціям органів місцевого самоврядування, експертам і членам Цільової команди реформ Минрегиона з питань децентралізації, місцевого самоврядування і регіональної політики для висловлювання зауважень і пропозицій по цьому законопроекту.

На сьогодні в Україні в цій сфері діє Указ Президії ВС УРСР від 12 березня 1981 року № 1654-Х про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою Української РСР.

Джерело: Минрегион

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини