Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Компенсація по оплаті земельного податку не обкладається ПДВ

28 січня 2016, 15:29
988
0
Автор:
Реклама

Засоби, що поступили платникові податків у виді компенсації по оплаті земельного податкуу базу оподаткування не включаються і ПДВ не обкладаються.

Такого висновку дійшла ГФС в листі № 907/6/99-99-19-03-02-15роз'яснивши, що сплата реорганізованим держпідприємством морського транспорту земельного податку і отримання компенсації від іншого платника податку за понесені витрати по сплаті земельного податку не може розцінюватися як операція з поставки послуг для цілей оподаткування ПДВ.

Податківці нагадали, що п. 185.1 ст. 185 НК встановлено, що об'єктом оподаткування являються, зокрема, операції платників податку з поставки послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, згідно ст. 186 НК.

Постачання послуг - це будь-яка операція, що не є постачанням товарів, або інша операція по передачі права на об'єкти права інтелектуальної власності і інші нематеріальні активи або надання інших майнових прав відносно таких об'єктів права інтелектуальної власності, а також за поданням послуг, споживаних в процесі здійснення певної дії або здійснення певної діяльності (пп. 14.1.185 п. 14.1 ст. 14 НК).

В той же час згідно пп. "а" п. 198.1 ст. 198 НК до податковому кредиту відносяться суми податку, сплачені/нараховані у разі здійснення операцій з придбання або виготовлення товарів (у тому числі у разі їх ввезення на митну територію України) і послуг.

Згідно п. 198.3 ст. 198 НК податковий кредит звітного періоду визначається виходячи з договірної вартості товарів/послуг і складається з сум податків, нарахованих платником податку по ставці, встановленій п. 193.1 ст. 193 НК, впродовж такого звітного періоду у зв'язку з придбанням або виготовленням товарів (у тому числі при їх імпорті) і послуг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини