Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано встановити покарання за використання приладів для зниження показань лічильника

28 січня 2016, 13:03
1279
0
Реклама

У парламенті зареєстрований депутатський законопроект № 3819 про доповнення Карного кодексу новою статтею 188-2.

Запропоновано встановити покарання виготовлення, збут або використання пристроїв, що знижують свідчення лічильників електричної або теплової енергії- штраф до 500 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян або виправні роботи на строк до 2 років.

А за ті ж дії, здійснені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового стану, - законопроектом передбачений штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян або позбавлення волі до 5 років.

Відмітимо, що діюча стаття 188-1 УК передбачає карну відповідальність за безучетное споживання електричної енергії без дозволу енергопостачальника, самовільне підключення, ушкодження приладу обліку, зриву пломби і дій споживача, які призводять до заниження показань приладу обліку. При цьому для визначення розміру майнового збитку, у разі виявлення порушень, застосовується спеціальна Методика - на думку авторів проекту, вона недосконала і породжує сумніву в правильності числення розміру відшкодування збитків енергопостачальнику.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини