Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада має намір уточнити норми про діяльність військово-цивільних адміністрацій

28 січня 2016, 11:00
334
0
Реклама

Верховна Рада 28 січня прийняла за основу законопроект № 3177-д про внесення змін до деяких законів відносно діяльності військово-цивільних адміністрацій.

Законопроектом пропонується внести зміни в частини: виконання повноважень органів місцевого самоврядування відповідними військово-цивільними адміністраціями на період проведення АТО на території Донецької і Луганської областей; дострокового припинення повноважень відповідних рад, сільських, селищних, міських голів; уточнення положень про статус і призначення ВГА, їх організації і повноважень, порядку призначення керівника ВГА.

Пропонується передбачити, що військово-цивільні адміністрації являються юридичними особами публічного праваВГА населених пунктів придбавають права і обов'язки з дня внесення запису про їх держреєстрації в якості юридичних осіб в ЕГР.

При цьому районні і обласні держадміністрації, які отримали статус ВГА не вимагають перереєстрації як юридичні особи публічного права. У офіційній назві цих органів може застосовуватися (разом з назвою згідно ЕГР) додаткова назва військово-цивільна адміністрація, що вказує на їх тимчасовий статус з додатковими повноваженнями.

Згідно із законопроектом, фінансування діяльності ВГА населених пунктів здійснюється за рахунок засобів відповідних місцевих бюджетів, а районних і обласних військово-цивільних адміністрацій - за рахунок засобів Державного бюджету України і відповідних районних і обласних бюджетів.

Законопроект буде підготовлений до другого читання за скороченою процедурою. Зокрема, планується вирішити питання регламентації часу перебування керівника ВГА на посаді.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини