Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СНБО доручив уряду затвердити оборонне замовлення на 2016 рік

28 січня 2016, 10:07
399
0
Реклама

Рада національної безпеки і оборони України на засіданні 27 січня розглянула основні напрями державного оборонного замовлення на 2016 рік і визначив пріоритетом розробку і виробництво нових зразків військової техніки і зброї, розвиток вітчизняного оборонно-промислового комплексу, забезпечення надійного рівня обороноздатності України.

Уряду доручено забезпечити доопрацювання і твердження до 5 лютого постанови Кабінету Міністрів "Про державне оборонне замовлення на 2016 рік" з урахуванням витрат, передбачених Держбюджетом.

Крім того, уряду доручено завершити розробку і затвердити до 29 лютого "Державну цільову оборонну програму розвитку озброєння і військової техніки на період до 2020 року" і "Державну програму реформування і розвитку ОПК на період до 2020 року".

Члени СНБО також ствердили нове військово-адміністративне ділення території Українирегламентуюче розмежування території держави на військові і адміністративні зони в інтересах забезпечення оборони країни.

Військово-адміністративне ділення визначає територіальне ділення відповідальності і повноважень органів військового управління Збройних Сил України у сфері оборони держави на суші, в повітрі і морському просторах.

Крім того, на засіданні прийнято за основу Стратегію кібербезпеки України з урахуванням викликів, що стоять перед нашою державою : агресивних дій Російської Федерації, посилення тенденцій використання кіберпростору розвідувальними і спеціальними військовими структурами, терористами і криміналітетом.

Стратегія передбачає розвиток національної системи забезпечення захисту кіберпростору, своєчасне виявлення і нейтралізацію киберугроз, а також запобігання їм з урахуванням практики провідних держав-членів НАТО і ЄС. Також в Стратегії говориться про координацію, взаємодію і розподіл повноважень і відповідальності органів сектора безпеки і оборони України в питаннях кібербезпеки, кіберзахисту і протидії кибертерроризму і кіберзлочинності.

На засіданні СНБО Президент Петро Порошенко відмітивщо необхідно створити Національну систему кібербезпекипри якою такою безпекою займатимуться відповідні підрозділи СБУ, кіберзахистом - підрозділи держспецзв'язку, а боротьбою з кіберзлочинністю - підрозділи МВС. Координацію і ефективну взаємодію забезпечуватиме СНБО. Президент підкреслив, що така модель взаємодії має бути негайно відпрацьована, у тому числі із залученням передбачених засобів спеціальних трастових фондів НАТО.

Джерело: СНБО

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини