Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується уточнити підвідомчість третейських судів

28 січня 2016, 09:01
702
1
Реклама

Комітет ВР з питань правової політики і правосуддя рекомендує прийняти за основу законопроект № 3660 про внесення змін до Закон "Про третейські суди" відносно приведення його у відповідність з вимогами міжнародних правил арбітражу.

Прийняття змін сприятиме розвитку альтернативних досудових способів вирішення суперечок, вважає один із співавторів законопроекту, заступник голови Комітету Сергій Алексеев : "Запропоновано змінити норми, які, по суті, блокують розвиток системи третейського судочинства. ...Крім того, запропоновані зміни зроблять неможливою маніпуляції нечітко певними нормами Закону при оскарженні рішень третейських суддів".

Зокрема, пропонується чітко визначити, що з підвідомчості третейських судів виключені тільки ті справи, які прямо названі Законом. Це необхідно зробити, оскільки нині в судовій практиці існують тлумачення, що з підвідомчості третейського суду виключені також, наприклад, справи за позовом банків і кредитних спілок до позичальників по споживчих кредитах і справи про стягнення заборгованості в іноземній валюті.

Також пропонується чітко розрізнити терміни "обрання" і "призначення" третейського судді.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини