Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Десятиліття діяльності проактивного об'єднання студентів-юристів України

27 січня 2016, 15:47
995
1
Автор:
Реклама

Пункт перший. Ліга студентів - місце, де знаходять однодумців.

"Ліга - місце де знаходять однодумців. Де твоя пристрасть до права інтелектуальної власності і безмежну любов до міжнародного арбітражу розділяють і розуміють. Ліга - це місце, де ти знаходиш кращих друзів. Тому що найміцніша дружба, як відомо, починається із загальних інтересів. Ліга - це місце, де почуваєш себе самим собою. І знаєш, що поруч є люди, які відчувають те ж саме"! - говорить Марія Шимановичглава локального відділення в НаУКМА.

Вступаючи в цю організацію, ти відразу занурюєшся в атмосферу дружності і піднесеності. Ти починаєш усвідомлювати, що серед цієї талановитої молоді, в крузі якої ти знаходишся, безліч людей з схожими з твоїми поглядами. Якщо, приміром, однакові музичні переваги можуть бути у багатьох звичайних студентів, то один погляд на яку або правову концепцію або поправку до закону - у одиниць. У Лізі ти розумієш, що тобі завжди знайдеться з ким обговорити питання, що стосується юриспруденції, та і загалом, правової тематики.

Пункт другий. Ліга студентів - можливість розвиватися.

"Студентство - мало не найважливіший етап в нашому житті, упродовж якого ми маємо можливість реалізувати себе як особа, сформувати свою життєву позицію і стати успішним. В рядах студентов-лиговцев ти розумієш, що шляхів до цього у тебе величезна кількість". - говорить Илона Ткаченкоекс-глава Закарпатського відділення Ліги студентів АЮУ.

І справді, ми організовуємо безліч заходів, як Всеукраїнського так і локального рівнів. Тематика - сама різна. Краще те, що ми не зупиняємося на "сухій" теорії, ми вивчаємо практику, спілкуємося з провідними юристами, проводимо змагання і конкурси. У Лізі ти навіть можеш отримати навички роботи у сфері копирайтинга. Поза сумнівами, усі шляхи, що відкриваються перед новоспеченим лиговцем дають йому можливість колосального розвитку.

"Ліга - цей невпинний саморозвиток, можливість на крок наблизитися до майбутнього кар'єрному і особовому росту, можливість знайти себе в конкретній галузі, детально досліджувати правові процеси і запускати власні проекти, які прокладуть шлях до великого майбутнього справжнього висококваліфікованого юриста"! - захоплено ділиться з нами Вікторія Сикорав.о. глави Івано-Франківського відділення Ліги студентів АЮУ.

Пункт третій. Ліга студентів - соціальна робота.

Як відомо, лікарі рятують людські життя. А юристи, у свою чергу, рятують людські долі. Відповідальність кожного з нас перед людьми, яким ми допомагаємо, формує внутрішній імператив обов'язку юриста. Напрям соціальної роботи в Лізі - дуже важливий елемент. Як говорить Вікторія Пустовойтекс-керівник Центру соціальних програм : "Ми, Ліга студентів АЮУ, працюємо як борці з нігілізмом, проводячи сотні лекцій для школярів про права людини, ми надає безкоштовну правову допомогу людям, які її потребують, ми робимо усе можливе для того, щоб громадськість знала і розуміла свої права, уміла їх правильно використовувати і захищати і, звичайно ж, дотримувала свої обов'язки як перед суспільством, так і перед державою". Не слід забувати і про те, що студенты-лиговцы регулярно організовують і приєднуються до проектів, допомагають суспільству не лише як юристи, але і як звичайні розуміючі люди.

Пункт четвертий. Ліга студентів - формування громадянської позиції.

Ліга завжди була об'єднанням патріотів. Дивлячись на теперішніх і колишніх членів Ліги ми можемо відстежувати те, що багато хто з них займає активну позицію в громадських рухах країни, міста, області. Ліга, в першу чергу, об'єднує таких людей. Другим чинником, що доводить те, що Ліга є потужним центром громадської діяльності, є співпраця з органами влади у рамках кадрового донорства стажистів і в освітніх рамках.

Ліга - це молодь, яка своєю активною позицією і реалізацією поставлених перед собою цілей формує громадянську позицію безпосередньо і з приводу юридичної професії. Ми відповідально відносимося до виконання своїх громадянських обов'язків і активно агітуємо дотримувати їх і інших членів суспільства.

Яскравим прикладом цього є створення на базі Ліги такого структурного підрозділу, як Комітет громадської ініціативи Ліги студентів АЮУ, завдяки якому студенти можуть взяти участь в таких важливих заходах як Всеукраїнська школа майбутнього парламентаря і Школа законодавчої техніки.

Пункт п'ятий. Ліга студентів - елітарне об'єднання, рівень університетcкого братерства.

У усіх Внз є профспілки. Як відомо, члени цих організацій дружні і активні студенти. Дивлячись на студентов-лиговцев ми можемо побачити те, що ці люди - не чужі. З об'єднує не лише юридичний факультет і стопка кодексів. Члени Ліги по в їй Україні формують величезну сім'ю, де тебе завжди вислухають, підтримають і мотивують. Вражає, як представники Сходу і Заходу легко спілкуються і обмінюються своїми поглядами з деяких питань. А найголовніше те, що члени Ліги студентів є свідомими людьми, які розуміють, що ми - елітна організація, ми - кращі з кращих, і бути членом Ліги - велика честь. Від цього і велика повага як один до одного так і до Ліги студентів в цілому. Ми працюємо на благо нашої організації і, що саме головне, нашої держави, тому що з наших лав виходять кращі з кращих, свідомі юристи, що знають свою справу.

"Ми народжуємося у вигляді посудини, що наповнюється упродовж життя. Спочатку батьки виховують нас і вкладають своє розуміння найважливіших речей. Потім - учителі. Потім - наше оточення. Ліга - це місце, в якому можна зустріти багато цікавих, креативних і розумних осіб. Бути частиною цього означає бути успішним, тому що щодня ми ростемо, удосконалюємося, стаємо краще, ніж учора, наповнюючи свою власну посудину знаннями, навичками і посмішками" - стверджує Ірина Нагорнякглава Донецького відділення Ліги студентів АЮУ.

Висновок: Ліга - альтернатива вищій освіті.

Хтось говорить, що це занадто голосно сказано, але, насправді, Ліга - та організація, в якій ти можеш багато чому навчитися. "По факту, ми виховує студентів разом з кращими, провідними юристами. У нас безліч заходів, присвячених актуальним галузям права, тобто ми враховуємо усі потреби і вимоги ринку. Усі наші заходи проводяться тільки на актуальні теми. Наші спікери - як теоретики, так і практики, що дозволяє вникнути в правове питання "зсередини". Не варто забувати і про стажування і стипендіальні конкурси. Наших в лавах студенти мають можливість отримати гідну винагороду за свої якісні знання" - говорить Андрій Билецкийкоординатор Південноукраїнського регіону.

Ганна Коливошкоглава Ліги студентів АЮУ 2014-2015г.г. стверджує: "Марк Твен говорив, що він ніколи не надавав навчанню заважати своїй освіті. І він був правий тоді і особливо прав сьогодні. Сьогодні самоосвіта - це шлях до успіху. Тільки самостійний пошук інформації, знайомство з успішним практичних досвідом, щоденна робота над собою як над професіоналом дасть можливість бути на крок попереду. Ліга студентів спрощує це завдання для студентів-юристів. Майстер-класи з провідними юристами, конкурси, пропозиції працевлаштування - використовуй ці можливості і розвивайся як юрист. Або ж організовуй захід, стань главою відділення - розвивай навички менеджера, лідера, комунікатора. Ліга -это, насправді, величезний ресурс, головне - треба побачити і використовувати можливості, які вона надає"!

Як бачимо, усі ці елементи разом в сумі дають повноцінну систему освіти з унікальними підходами до подачі знань студентам. Розглядаючи Лігу з точки зору потрібності студентам-юристам, ми сміливо можемо стверджувати що людина, яка стає учасником нашої організації має тисячі можливостей і надійну підтримку з боку команди, що забезпечує їй блискуче майбутнє.

Джерело: Ліга студентів Асоціації юристів України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини