Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін готує законопроект про уповноважених економічних операторів

27 січня 2016, 10:33
578
1
Реклама

На початку лютого Міністерство фінансів України планує представити проект Закону об уповноважених економічних операторів.

Законопроект передбачає регламентацію процедури визнання підприємств уповноваженими економічними операторами - вичерпний перелік критеріїв, виконання яких дасть підприємствам можливість імпортувати товари з використанням спеціальних спрощень митного оформлення.

Планується, що підприємства, які не відповідають критеріям, не зможуть користуватися цими спрощеннями. Таким чином, можливостей у недобросовісного бізнесу мінімізувати податкові зобов'язання і возити контрабанду буде значно менше, відмітила Міністр фінансів Наталія Яресько.

Проект грунтується на зобов'язаннях України у рамках Угоди про асоціацію з ЄС, зокрема, в питаннях митної співпраці і наближення українського законодавства до європейських стандартів.

"Після презентації цього законопроекту ми сподіваємося на конструктивне обговорення його з громадськістю і бізнесом, після чого представимо його на розгляд уряду і Верховної Ради", - відмітила Міністр фінансів.

Джерело: Урядовий портал

Відмітимо, що поняття уповноважених економічних операторів введено Митним кодексом 2012 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини