Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Колишній голова/секретар місцевої ради ще півроку може отримувати зарплату

26 січня 2016, 14:54
751
1
Автор:
Реклама

У разі неможливості надання відповідної роботи (посади) на період працевлаштування за колишнім депутатом місцевої ради зберігається, але не більше 6 місяців, середня зарплата, яку такий депутат отримував на виборній посаді в раді (приміром, на посаді секретаря або голови)виплачувана з відповідного місцевого бюджету.

Такого висновку дійшло Минсоцполитики в листі № 532/06/186-15.

Припинення повноважень посадовців місцевого самоврядування регулюється нормами Закону "Про місцеве самоврядування в Україні". Згідно ч. 2 ст. 55 Закону голова місцевої ради здійснює свої повноваження до припинення ним повноважень депутата ради відповідного скликання, окрім випадків, передбачених частями 4 і 5 ст.55 (при звільненні радою шляхом таємного голосування або за власним бажанням). Голова ради вважається звільненим з посади з дня припинення таким головою депутатських повноважень або повноважень голови.

Відповідно до ч. 1 ст. 50 Закону секретар місцевої ради працює в раді на постійній основі. Секретар ради обирається радою з числа депутатів на термін повноважень ради за пропозицією голови відповідної місцевої ради.

Згідно з нормами статті 33 Закону "Про статус депутатів місцевих рад" депутатові місцевої ради, яка працювала в раді на постійній основі, після закінчення таких повноважень надається попередня робота (посада), а при її відсутності - інша рівноцінна робота на тому ж або, з відома депутата, на іншому підприємстві, в установі, організації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини