Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Страхувальники можуть не подавати до Фонду соцстраху відомість розподілу чисельності працівників за 2015 рік

25 січня 2016, 15:37
886
1
Автор:
Реклама

Фонд соцстрахування від нещасних випадків на виробництві і профзахворювань в листі № 18-06-13 повідомив, що у зв'язку з відміною класів професійного ризику виробництва з 01.01.2016 і введенням фіксованої ставки ЕСВ у розмірі 22 % страхувальники мають право не подавати в робітники органи Фонду відомість розподілу чисельності працівників за 2015 рік.

Робочі органи Фонду не мають підстав накладати адміністративні штрафи на посадовців страхувальників за несвоєчасне інформування про річний фактичний об'єм реалізованої продукції (робіт, послуг), про зміни технології робіт або виду діяльності підприємства. Адже, виходячи з системного аналізу законодавства, склад правопорушення в даному випадку відсутній, оскільки неуявлення відомостей про річний фактичний об'єм реалізованої продукції і про зміни технології робіт або виду діяльності підприємства не створює яких-небудь правових наслідків.

Відмітимо, відповідні зміни передбачені Законом про внесення змін до Податкового кодексуякий набув чинності 1 січня 2016 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини