Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано збільшити штрафи за паління в заборонених місцях

25 січня 2016, 15:05
1139
4
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 3788 "Про внесення змін до деяких законів України відносно вдосконалення окремих положень про обмеження місць паління тютюнових виробів" (ініціатор - нардеп Г. Кривошия, Народний фронт).

Законопроектом пропонується внести зміни Закон про заходи по попередженню і зменшенню вживання тютюнових виробіввстановивши заборону на паління у під'їздів, входів і виходів житлових будинків, ТЦ, ТРЦ, дитячих установ, магазинів, підприємств, установ і будівель усіх форм власності у радіусі 20 метрів. Згідно з проектом, спеціально відведені для паління місця улаштовуються в радіусі 20 метрів від входів/виходів в приміщення усіх форм власності.

Також запропоновано збільшити розміри штрафів за правопорушення, пов'язані з палінням в заборонених місцях (стаття 175-1 КоАП):

- за паління тютюнових виробів в заборонених місцях - 6 - 20 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян (зараз 3 - 10)

- повторне протягом року здійснення вказаного порушення, за яке особа вже піддавалася админвзысканию, - 20 - 40 неоподатковуваних мінімумів (зараз 10 - 20).

Як мовиться в пояснювальній записці, прийняття таких змін дозволить скоротити рівень споживання тютюнових виробів населенням, в першу чергу - молоддю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини