Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міносвіти роз'яснило нюанси видачі документів по післядипломній освіті

25 січня 2016, 14:46
969
0
Реклама

Міносвіти інформує, що 01.01.2016 втратило силу постанова Кабміну від 12.11.1997 № 1260 "Про документи про освіту і вчені звання"яким затверджений перелік і зразки документів про освіту і вчені звання, зокрема, зразки диплома фахівця про перепідготовку і свідоцтва про підвищення кваліфікації.

З метою врегулювання питання відносно виготовлення, видачі і обліку документів про підвищення кваліфікації наказом Міносвіти від 19.01.2016 № 34 "Про документи про підвищення кваліфікації" затверджений зразковий перелік інформаціїяка повинна міститися в документі про підвищення кваліфікації.

Вказаний наказ являється обов'язковим до виконання вищими учбовими закладами, які знаходяться в управлінні Міністерства освіти і науки України. Засновникам комунальних і приватних вищих учбових закладів, а також органам державної влади, в підпорядкуванні яких знаходяться вищі учбові заклади, Міністерство рекомендує врегулювати це питання відповідними актами.

Також МОН звертає увагу, що відповідно до підпункту першого пункту другого розділу XV "Завершальні і перехідні положення" Закону "Про вищу освіту" освітня діяльність по образовательно-квалификационному рівню фахівця, яка здійснюється вищими учбовими закладами і розпочата до набуття чинності цього Закону, триває у рамках терміну навчання за певною освітньо-професійною програмою.

Відмінностей між образовательно-профессиональными програмами підготовки і перепідготовки фахівця Законом "Про вищу освіту" не передбачено, тому обличчям, які вчилися по програмах перепідготовки фахівцявидається диплом фахівця встановленого зразка в межах сукупного ліцензованого об'єму підготовки і перепідготовки фахівця з відповідної спеціальності і форми навчання.

Також нагадується про необхідність внесення внз інформації про осіб, що навчаються по програмах перепідготовки фахівця, в Єдину державну електронну базу з питань освіти.

Джерело: МОН

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини