Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСУ звернувся в КСУ відносно гарантій матеріального забезпечення суддів

25 січня 2016, 12:03
638
3
Автор:
Реклама

На черговому засіданні 22 січня 2016 року Пленум Верховного Суду України вирішив звернутися до Конституційного Суду з двома конституційними представленнями:

1. Відносно відповідності (конституційності) положень абзацу першого, другого, четвертого, шостого частині п'ятої статті 141 Закону "Про судоустрій і статус суддів" від 7 липня 2010 № 2453 - V і відносно звуження гарантій матеріального забезпечення і соціального захисту суддів у відставці положенням частини першої статті 8, статті 21, частин першої, п'ятої статті 126, статтями 150, 152 Конституції. Йдеться про неприпустимість звуження гарантій матеріального забезпечення і соціального захисту суддів у відставці. Голова ВСУ Ярослав Романюк відмітив, що "ці гарантії - не привілеї і пільги, а основи незалежності для працюючого судді, його упевненості в тому, що держава потурбувалася про нього і забезпечила йому гідну старість, уберігаючи, таким чином, від можливих спокус при здійсненні правосуддя".

2. Відносно відповідності (конституційності) положень пункту 11 Завершальних положень Закону "Про Державний бюджет України на 2016 рік" у частині визначення порядку застосування норм і положень Закону "Про судоустрій і статус суддів" статтям 1, 3, 6, частини першої статті 8, частини першої статті 129 Конституцій. Судді вважають, що надане Кабміну право встановлювати розміри і порядок застосування норм Закону про судоустрій суперечить конституційному принципу розподілу влади.

Представлення вже поступили до Конституційного Суду України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини