Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд відновив ліцензійні умови освітньої діяльності

25 січня 2016, 09:29
550
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 30 грудня 2015 року № 1187 відновив ліцензійні умови здійснення освітньої діяльності.

Документом встановлюються єдині вимоги до здійснення освітньої діяльності у сферах вищої освіти, професійно-технічної, загальної середньої, дошкільної освіти. Зокрема, у сфері вищої освіти - по певному рівню вищої освіти по певній спеціальності; у сфері професійно-технічної освіти - по певній професії, спеціальності або класами класифікаційних угрупувань (під час ліцензування професійно-технічного (курсового) навчання на виробництві); у сфері загальної середньої освіти - по певному освітньому рівню; у сфері дошкільної освіти - по певному виду дошкільної освіти.

Також затверджений єдиний перелік документівякі подаються для отримання ліцензії, єдині форми заяв про видачу ліцензії і подачі документів в орган ліцензування для усіх суб'єктів здійснення освітньої діяльності.

Крім того, встановлено, що:

- кадрові вимоги відносно забезпечення здійснення освітньої діяльності у сфері вищої освіти по спеціальностях, по яких на момент набуття чинності справжньої постанови внз мають ліцензію на освітню діяльність, набувають чинності з 1 вересня 2017 року. У вказаний період кадрове забезпечення освітньої діяльності у сфері вищої освіти по спеціальностях здійснюється згідно з Ліцензійними умовами надання освітніх послуг у сфері вищої освіти, затвердженим наказом МОН від 24 грудня 2003 р. № 847;

- підготовка фахівців образовательно-квалификационного рівня молодшого фахівця з програм вищої освіти здійснюється відповідно до вимог по підготовці претендентів ступеня молодшого бакалавра, а фахівців образовательно-квалификационного рівня фахівця - відповідно до вимог по підготовці претендентів міри магістра.

Джерело: МОН

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини