Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як в 2016 році зареєструватися на ВНО?

22 січня 2016, 17:07
969
0
Автор:
Реклама

Наказом від 11 грудня 2015 року № 1278 Міносвіти затвердило Порядок реєстрації осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні результатів навчання, отриманих на основі повної загальної середньої освіти.

Для участі у ВНО можуть зареєструватися особи, які мають повну загальну середню освіту або є випускниками учбових закладів системи загальної середньої освіти поточного навчального року.

Прийом реєстраційних карт від осіб, бажаючих зареєструватися для участі у ВНО, здійснюється в терміни, встановлювані МОН. При цьому основний період реєстрації повинен тривати не менш 4-х тижнів і завершуватися не пізніше чим за 6 тижнів до початку основної сесії ВНО.

Також може встановлюватися додатковий період реєстрації для учасників АТО, осіб, що проживають на тимчасово окупованій території (АР Крим, м. Севастополь), або осіб з неконтрольованих територій.

Особа, бажаюча зареєструватися для участі у ВНО, повинна:

1) ознайомитися з Порядком проведення зовнішнього незалежного оцінювання;

2) за допомогою спеціальної програми, розміщеної на веб-сайті Українського центру, сформувати реєстраційну картку, вказавши свої дані;

3) роздрукувати бланк реєстраційної картки контрольно-інформаційний лист і перевірити правильність даних, вказаних у бланку реєстраційної картки;

4) оформити реєстраційну картку.

Обличчя з неконтрольованих територійякі можуть подати документи тільки по електронній пошті, надають фотографію (у відсканованому виді) окремо від реєстраційної картки (у такому разі наклеювати фотографії не треба).

За консультацією або технічною допомогою з питань реєстрації можна звернутися в пункт реєстрації або загальноосвітній учбовий заклад, в якому особа вчиться.

Для реєстрації особа повинна подати такі документи:

1) реєстраційну картку;

2) копію документу про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років) або довідку з місця навчання, що підтверджує отримання в поточному навчальному році повної загальної середньої освіти;

3) копію паспорта, а у разі його відсутності - один з наступних документів :

- копію свідоцтва про народження;

- копію довідки про звернення за захистом в Україні;

- копію свідоцтва про народження;

- довідку з учбового закладу з фотографією;

- копію паспорта громадянина України для виїзду за кордон, або тимчасового посвідчення громадянина України або посвідки на постійне (тимчасове) проживання, або посвідчення біженця.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини