Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Врегульовані нюанси вручення документів за дорученням іноземного суду

22 січня 2016, 15:33
1163
0
Автор:
Реклама

Наказом від 11 січня 2016 роки № 29/5/2 Мінюст і ГСА затвердили Зміни до Інструкції про порядок виконання міжнародних договорів з питань надання правової допомоги в цивільних справах відносно вручення документів, отримання доказів і визнання і виконання судових рішень.

У випадку якщо особа, якій необхідно вручити виклик до суду або інших документів за дорученням іноземного суду, знаходиться під вартою або відбуває такий вид покарання, як довічне позбавлення волі, позбавлення волі на певний термін, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців, обмеження волі, арешт, суд направляє документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, в адміністрації місця змісту особияка здійснює вручення під розписку таких документів і невідкладно направляє розписку і письмові пояснення цієї особи до суду.

У разі відмови особи отримати виклик до суду чи інші документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, представник адміністрації місця змісту особи складає акт про відмову і направляє цей акт до суду. Суддя на підставі отриманих документів складає підтвердження про вручення (неврученні) виклику до суду або інших документів, які підлягають врученню за дорученням іноземного суду, і направляє таке підтвердження разом з отриманою від адміністрації місця змісту особи інформацією і іншими документами в головне територіальне управління юстиції. У такому разі документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, вважаються врученими.

Копію визначення про відмову у задоволенні іноземного клопотання або про його часткове задоволення стороні, яка знаходиться за кордоном, суд направляє разом з судовим дорученням про вручення.

У разі задоволення клопотання про визнання і надання дозволу на виконання рішення іноземного суду з питань держреєстрації актів цивільного стану суд направляє 2 екземпляри копії постанови про визнання і надання вказаного дозволу разом з копіями рішення іноземного суду і клопотанням зацікавленого обличчя головного територіального управління юстиції.

Головним територіальним управлінням юстиції 1 екземпляр постанови про визнання і надання дозволу на виконання разом з копіями рішення іноземного суду і клопотанням зацікавленої особи передається для організації виконання у відділ держреєстрації актів цивільного стану управління держреєстрації головного територіального управління юстиції.

У випадку якщо прошена держава за вручення документів вимагає оплатудо пакету документів додається копія платіжного доручення (інформація про розмір оплати і реквізити для перерахування коштів розміщені на офіційному веб-сайті Гаагської конференції з міжнародної частки права : www.hcch.net).

Якщо держава, яка за вручення документів вимагає оплату, не виразила заперечень до ст. 10 Конвенції про врученнясудові документи можуть бути відправлені особам, які знаходяться на території такої держави, поштовими каналами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини