Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано не застосовувати підвищений розмір админсбора після держреєстрації прав на нерухомість нотаріусом

21 січня 2016, 17:19
2480
0
Реклама

У парламенті 20 січня зареєстрований законопроект № 3765-1яким запропоновано уточнити розмір админсбора при держреєстрації прав після завершення здійснення нотаріальної дії відносно нерухомого майна.

Законопроект підготовлений з метою визначення єдиного підходу в застосуванні розміру адміністративного збору.

Тексту проекту ще немає на сайті ВР, але як розповів його автор, нардеп від БПП Вадим Денисенко, нова редакція Закону "Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно і їх обтяжень" не розмежовує розміри адміністративного зборуякий слід платити при держреєстрації прав після завершення здійснення нотаріальної дії відносно нерухомого майна, об'єкту незавершеного будівництва.

Як наслідок, нотаріуси застосовують високі розміри админсбора - наприклад, 5 мінімальних заробітних плат (6890 грн.) за державну реєстрацію права власності (окрім випадків державної реєстрації права власності на підприємство як єдиний майновий комплекс).

Щоб уникнути різного розуміння поняття "після завершення здійснення нотаріальної дії" (наприклад, через 10 хвилин, через день або тиждень після здійснення нотаріальної дії) законопроектом пропонується закріпити положення незастосуванні підвищених розмірів админсбора у разі проведення держреєстрації прав в результаті здійснення нотаріальної дії з нерухомим майном, об'єктом незавершеного будівництва.

Відмітимо, що цей законопроект є альтернативним до подібного законопроекту № 3765раніше поданому Дмитром Сторожуком з "Народного фронту". Цим проектом пропонується встановити фіксований розмір адміністративного збору у разі проведення державної реєстрації прав в результаті здійснення нотаріальної дії на рівні 1 мінімальної зарплати без прив'язки до терміну державної реєстрації прав, передбаченого частиною першої статті 19 Закону.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини