Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для дитини, яку вивозять з Криму, на межі може бути досить свідоцтва про народження

20 січня 2016, 18:00
1295
0
Реклама

Державна погранична служба України нагадує, що порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію України і виїзду з неї затверджений постановою Кабміну від 04.06.2015 № 367.

Пропуск громадян України, що не досягли 16-річного віку, на або з тимчасово окупованої території України за свідченнями про народження не здійснюється.

Проте відносно громадян, які слідують з Криму на материкову частину України разом з дитиною, і мають тільки свідоцтво про народження, приймаються окремі рішення про пропуск у зв'язку з неможливістю отримати на окупованій території будь-які українські документи.

Нагадаємо, в'їзд на тимчасово окуповану територію України або виїзд з неї громадян України, що не досягли 16-річного віку, здійснюється при пред'явленні паспорта громадянина України або паспорта громадянина України для виїзду за кордон, або проїзного документу дитини з дотриманням вимог, передбачених для таких осіб пунктами 3-6 Правил перетину державного кордону громадянами України.

Виїзд з тимчасово окупованої території України громадян України, що не досягли 16-річного віку, здійснюється через контрольні пункти при пред'явленні паспорта громадянина України або паспорта громадянина України для виїзду за кордон, або проїзного документу дитини у супроводі одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, опікунів або інших законних представників, або у супроводі інших осіб, уповноважених одним з батьків (усиновлювачів), опікунів, опікунів або інших законних представників.

У разі виникнення питань або виявлення порушень законодавства на межі можна звернутися по телефону служби "Довіра" Державної пограничної служби України (044) 527-63-63.

За інформацією Держприкордонслужби

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини