Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР пропонує спростити процедуру відміни реєстрації випусків акцій

20 січня 2016, 16:10
838
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку розробила зміни в Порядок відміни реєстрації випусків акційзокрема, з метою його приведення у відповідність з Законом № 289 - VIIIякий набуде чинності з 01.05.2016.

Зокрема, пропонується скоротити перелік документівщо надаються в НКЦБФР у випадках припинення або відновлення звернення акцій, а також відміни реєстрації випуску акцій, і спростити порядок відміни реєстрації випусків акцій на підставі відомостей з ЕГР.

Передбачається, що у разі отримання з органів статистики відомостей про припинення АТ шляхом його ліквідації НКЦБФР зможе відмінити реєстрацію випуску акцій цього АТ лише на основі підтвердження з ЕГР.

Крім того, заплановано, що оперативний обмін інформацією з ЕГР дозволить Комісії додатково перевірити і у разі потреби привести в актуальний стан зведення про зареєстровані випуски акцій.

Як запевняють в НКЦБФР, запропоновані зміни спростять процедуру реорганізації для тих АТ, які не зможуть виконувати вимоги законодавства.

Проект змін обнародуваний на офіційному сайті НКЦБФР для ознайомлення з ним учасників ринку і надання впродовж 30 днів пропозицій і зауважень.

Джерело:
НКЦБФР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини