Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минагрополитики планує притягнути інвестиції в сільгоспмашинобудування

20 січня 2016, 15:30
566
0
Реклама

Вразливим місцем українського АПК досі залишається технічний парк, заявив Міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко : "Тільки через відсутність сучасної прибиральної техніки щорічно українські аграрії залишають в полі більше 6 млн. тонн зернових - а це 10 частина усього урожаю. Питання забезпечення сільгосптехнікою назріло давно, адже зараз наявний парк в Україні - це 50 тис. одиниць техніки, з яких 72% - техніка старше 16 років".

У 2016 році Минагрополитики планує:

- удосконалити програму лізингу з/х техніки і збільшити об'єми фінансування

- відмінити мито на ввезення комплектуючих виробів і машинокомплектов для виробництва в Україні високопродуктивної техніки, а також на сучасне технологічне устаткування для забезпечення модернізації виробничої бази заводів;

- внести зміни Закон "Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу": встановити, що вітчизняна техніка - це техніка, яка робиться в Україні діючими підприємствами-резидентами України, у тому числі спільними з іноземними партнерами і на нових виробництвах, створених із залученням інвестицій;

- розробити і утілити в життя інвестиційні проекти по налагодженню виробництва високопродуктивних зернозбиральних комбайнів, тракторів і іншою інноваційною з/х техніки і устаткування.

"Сподіваюся, що парламентарі дадуть зелене світло нашій ініціативі, яка допоможе реалізувати нові проекти в Україні таким світовим гігантам сучасної сільськогосподарської техніки як Deere&Company, Claas, Case та ін. йдеться про інвестиції як в заводи, так і в технології. А це - значний поштовх для розвитку усього агропромислового сектора країни", - додав Міністр.

За інформацією Минагрополитики

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини