Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зменшене споживання газу не вплине на розмір субсидії

20 січня 2016, 13:01
1113
2
Реклама

У Держенергоефективності відповіли на распростаренный питання споживачів, чи доведеться повертати субсидію у кінці опалювального сезону, якщо не використовувати увесь об'єм газу (чи іншої послуги).

Так, розмір субсидії розраховується виходячи з об'ємів соціальної норми споживання, визначеної постановою Кабміну від 06.08.2014 № 409, незалежно від фактично спожитих об'ємів природного газу або інших комунальних послуг.

Фактичне споживання комунальних послуг домогосподарством відрізняється від нормативного, воно може бути більше або менше соціальних норм споживання. Не треба "випалювати" увесь об'єм природного газу, або даремно використовувати інші комунальні послуги (холодну воду, електроенергію), на які надається субсидія.

Сума субсидії, яку органи соцзахисту населення перераховують на рахунки виконавців/виробників комунальних послуг для оплати їх вартості і яка не використана домогосподарством в результаті економії споживання послуг, може бути віднесена як оплата в майбутніх розрахункових періодах.

Зменшене споживання комунальних послуг ніяк не вплине на розмір субсидії на наступний опалювальний період, оскільки вона розраховується виключно на основі соціальних норм споживання.

Таким чином, якщо споживач не використав увесь об'єм газу (чи іншої послуги), нічого повертати не треба, все одно можна буде користуватися субсидією.

За інформацією Держенергоефективності

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини