Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У "Борисполі" українці проходять пограничний контроль за 5 секунд

20 січня 2016, 09:04
965
0
Реклама

У аеропорту "Бориспіль" для громадян України істотно спрощена процедура проходження пограничного контролю.

Українці по прибуттю на батьківщину можуть за 3-5 секунд пройти паспортний контроль.

У рамках експерименту співробітники Державної пограничної служби в "Борисполі" отримали можливість завчасно отримувати і обробляти інформацію відносно громадян України, які повертаються в Україну. На сьогодні усі авіаперевізники можуть після завершення реєстрації в аеропорту відправлення передавати в "Бориспіль" дані про пасажирів. За час польоту уся інформація проходить обробку, тому при перевірці документів прикордонникам досить лише звірити фото у паспорті з обличчям пред'явника.

Попередня обробка даних про громадян дозволяє також завчасно виявити осіб, відносно яких виконуються доручення уповноважених державних органів.

Крім того, Держприкордонслужба спільно з аеропортом "Бориспіль" в тестовому режимі запустили модернізовану систему автоматизації паспортного контролю з функціями біометричного контролю, яка дозволяє пасажирові самостійнобез залучення пограничного наряду, проходити пограничний контроль. Тестування системи проводиться по біометричних паспортах громадян України. Вивчається питання про застосування системи і до власників біометричних паспортів іноземних держав.

За інформацією Держприкордонслужби

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини