Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заплановано впровадити інформаційну систему портового співтовариства

19 січня 2016, 17:29
584
0
Реклама

У Раді зареєстрований урядовий законопроект № 3761 "Про внесення змін до Закону України "Про морські порти України" відносно функціонування інформаційної системи портового співтовариства".

Запропонованими змінами:

- визначається круг підприємств, установ організацій, які являються учасниками портового співтовариства;

- встановлюються принципи планування, створення, функціонування, розвитку ИСПС;

- регламентуються процедури визначення структури і формату обміну данимипорядок і умови підключення і використання ИСПС;

- впроваджується принцип мовчазної згодизгідно з яким у разі відсутності заперечень з боку держорганів, уповноважених здійснювати відповідні види контролю в пунктах пропуску через держкордон України, після часу, визначеного технологічною схемою обробки і оформлення осіб, товарів, у тому числі вантажів і багажу і пасажирів в морських портах з використанням ИСПС, автоматично проставляється позитивне рішення за результатами проведення контролю.

Передбачається, що прийняття таких змін дозволить прискорити обробку водних ТС, автомобільних ТС і рухомого складу в морських портах, створити умови для запобігання здійсненню корупційних діянь, збільшити об'єми вантажопотоків.

Впровадження ИСПС є складовою частиною заходів по спрощенню процедур міжнародної торгівлі при транспортних перевезенняхпередбачених Планом заходів по імплементації Угоди про асоціацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини