Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Страховикам треба терміново проаналізувати портфель фінансових інвестицій

19 січня 2016, 17:03
644
0
Автор:
Реклама

Нацкомфинуслуг надала роз'яснення у зв'язку зі вступом з 01.01.2016 р. через окремі зміни Положення про функціонування фондових бірж.

Вказані зміни істотно підвищують вимоги до проходження цінними паперами емітента процедури лістингу на фондових біржах.

При цьому для страховиків законами і нормативно-правовими актами Нацкомфинуслуг встановлені обов'язкові для виконання фінансові нормативиякі передбачають обов'язкову наявність у страхових компаній суми прийнятних активів. Зокрема, в суму прийнятних активів можуть включатися тільки ті цінні папери (акції, облігації підприємств), які відповідно до законодавства пройшли процедуру лістингу на фондовій біржі і знаходяться у біржовому реєстрі і в зверненні на фондовій біржі.

У зв'язку з тим, що значна частина цінних паперів, які за станом на 31.12.2015 р. знаходилися в лістингу, з 01.01.2016 р. не відповідатимуть новим листинговим вимогам, це може мати слідством порушення страховиками вимог законодавства до платоспроможності, достатності прийнятних активів і вимог до представлення засобів страхових резервів.

Нацкомфинуслуг звертає увагу страховиків на необхідність термінового аналізу портфеля фінансових інвестиційщо знаходяться у складі активів, на предмет їх відповідності встановленим Нацкомфинуслуг вимогам якості і, у разі потреби, внесення змін до інвестиційної політики і здійснень реструктуризації (реалокации) активів.

У разі встановлення фактів порушень страховиками вимог до платоспроможності і інших обов'язкових фінансових нормативів, Нацкомфинуслуг буде примененять заходи дії згідно із законодавством.

Джерело: Нацкомфинуслуг

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини