Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держспецзв'язки уточнила правила привласнення класної кваліфікації військовослужбовцям

18 січня 2016, 12:04
682
0
Автор:
Реклама

Держспецзв'язки наказом від 10 грудня 2015 роки № 762 відновила Інструкцію про порядок привласнення класної кваліфікації. Документ встановлює порядок привласнення, підтвердження, пониження і позбавлення класної кваліфікації військовослужбовців держспецзв'язки, які проходять військову службу за контрактом на посадах осіб рядового, сержантського, старшинського і офіцерського складу.

Класна кваліфікація може бути присвоєна військовослужбовцям, які своїми посадовими (функціональними) обов'язками безпосередньо :

- організовують спеціальний зв'язок;

- організовують або здійснюють технічну експлуатацію засобів і устаткування зв'язку, встановлених на діючих мережах спеціального зв'язку, а також тих, які призначені для розгортання в умовах надзвичайного стану і в особливий період;

- здійснюючу експлуатацію і ремонт апаратного забезпечення автоматизованих систем і техподдержки функціонування мережевих інформаційних ресурсів в мережах передачі даних.

Переліки посадпо яких може привласнюватися класна кваліфікація, визначаються номенклатурами посад військовослужбовців підрозділів держспецзв'язку.

Військовослужбовцям, яким присвоєна класна кваліфікація, виплачується надбавка за класну кваліфікацію відповідно до постановою Кабміну від 07 листопада 2007 роки № 1294 "Про впорядкування структури і умов грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу і деяких інших осіб".

Підготовка військовослужбовців до привласнення класної кваліфікації організовується начальниками підрозділів держспецзв'язку і проводиться диференційовано, залежно від спеціальності і класної кваліфікації, яку вони мають.

Класна кваліфікація привласнюється послідовно:

1) класна кваліфікація 3 класи - військовослужбовцям, що не мають класної кваліфікації;

2) класна кваліфікація 2 класи - військовослужбовцям, що мають класну кваліфікацію 3 класи;

3) класна кваліфікація 1 класу - військовослужбовцям, що мають класну кваліфікацію 2 класи;

4) класна кваліфікація "майстер" - військовослужбовцям, що мають класну кваліфікацію 1 класу.

Військовослужбовцям наступна класна кваліфікація привласнюється не раніше чим через рік з дня привласнення попередньої класної кваліфікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини