Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Від яких податків звільнені учасники бойових дій?

16 січня 2016, 13:02
18820
0
Автор:
Реклама

Державна фіскальна служба в листі від 31 грудня 2015 роки № 12363/В/99-99-17-03-03-14 роз'яснила, що Податковим кодексом не встановлено повного звільнення від сплати НДФЛ жодній категорії платників незалежно від соціального статусу, майнового положення і тому подібне.

На період проведення антитерористичної операції не обкладаються військовим збором прибутки у вигляді грошового забезпечення співробітників правоохоронних органів, військовослужбовців і працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, СБУ, Служби зовнішньої розвідки України, Держприкордонслужби, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, співробітників МВС, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв'язку і захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань і інших осіб на період їх безпосередньої участі в АТО.

Від сплати земельного податку звільняються особи, що мають право на пільги по сплаті земельного податку, і що використовують земельну ділянку (оформлений або неоформленный) по кожному виду використання в межах граничних норм, вказаних в ст. 281 НК. Тобто, земельний податок не стягується з ветеранів війни і осіб, на яких поширюється дія Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (до таких осіб, зокрема, відносяться і військовослужбовці і інші учасники бойових дій, у тому числі в зоні АТО).

Пільги по сплаті податку на нерухомість встановлюють сільські, селищні, міські ради, оскільки податок сплачується на відповідній території з об'єктів жилою і / або нежитлової нерухомості, фізичних осіб, що знаходяться у власності. Пільги визначаються виходячи з майнового положення і рівня прибутків.

Пільги по сплаті митних платежів для осіб, на яких поширюються положення Закону "Про статус ветеранів війни, гарантіях їх соціального захисту" законодавством не передбачені.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини