Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють зміни у сфері призначення деяких видів допомоги на дітей

15 січня 2016, 17:02
1493
2
Автор:
Реклама

Сьогодні, 15 січня, набули чинності зміни, затверджені постановою Кабінету Міністрів від 25 грудня 2015 року № 1181.

Встановлено, що для громадян, які звернуться в період з січня по березень 2016 року за наданням допомозі на дітей самотнім матерям і тимчасовій державній допомозі дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання яких невідомо, вказані посібники призначаються з 1 січня 2016 р. на нових умовах.

Так, допомога на дітей самотнім матерямсамотнім усиновлювачам, матері (батьку) у разі смерті одного з батьків, які мають дітей у віці до 18 років (якщо діти вчаться по денній формі навчання в загальноосвітніх, професійно-технічних, а також вищих учбових закладах I - IV рівнів акредитації, - до закінчення такими дітьми учбових закладів, але не довше чим до досягнення ними 23 років), надається у розмірі, який дорівнює різниці між 100 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку і середньомісячним сукупним доходом сім'ї з розрахунку на 1 особу за попередні 6 місяців.

А якщо місце проживання або перебування батьків невідоме, або вони ухиляються від сплати аліментів, або не мають можливості утримувати дитину, дитині призначається тимчасова державна допомога з урахуванням матеріального становища сім'їу якій виховується дитина.

Органи соцзахисту населення мають право робити запити і в строк до 15 календарних днів з дня вступу відповідного запиту безкоштовно отримувати від територіальних органів ГФС, інших органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування інформацію, необхідну для перевірки достовірності данихотриманих від осіб, які звертаються за призначенням державної допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, тимчасовій допомозі.

Для підтвердження даних про прибутки (відсутності прибутків) використовуються відомості ГФС з Державного реєстру фізосіб - платників податків.

Тимчасова допомога призначається кожні 6 місяцівпочинаючи з місяця, в якому подана заява з усіма необхідними документами. У випадку якщо до заяви не прикладені усі необхідні документи, орган соцзахисту населення повідомляє одержувача про те, які документи мають бути представлені впродовж місяця.

Рішення про призначення або відмову в призначенні тимчасової допомоги приймається органом соцзахисту населення впродовж 10 календарних днів після вступу усіх необхідних документів.

Відповідні зміни внесені в ряд постанов Кабміну.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини