Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як відбиратимуть собак для служби на митницях?

15 січня 2016, 12:12
907
0
Автор:
Реклама

Наказом від 15 грудня 2015 року № 1147 Мінфін затвердив Положення про кінологічне забезпечення в Державній фіскальній службі.

Документ регламентує порядок створення, забезпечення, підготовки і використання кінологічних команд в митницях і Департаменті спеціалізованої підготовки і кінологічного забезпечення ГФС (далі - Департамент).

До роботи із службовими собаками притягуються посадовці митниць ГФС (Департаменту), які мають кінологічну підготовку і досвід роботи із службовими собаками.

До участі в здійсненні митного контролю і інших службових заходах допускаються кінологічні командиякі пройшли курс спецпідготовки в Департаменті.

Інспектор-кінолог забезпечується спеціально обладнаним транспортним засобом для перевезення службового собаки, необхідним спорядженням, техсредствами митного контролю, засобами зв'язку і спецодягом.

Службовий собака може бути придбаний за держзасоби, власні надходження митниць ГФС, або належати інспекторові-кінологові і використовуватися на підставі відповідного договору, ув'язненого між інспектором-кінологом і митницею ГФС.

Ветеринарне обслуговування службових собак здійснюється ветеринарною медустановою на підставі договору, ув'язненого між митницею ГФС (Департаментом) і таким закладом.

У кінологічні підрозділи митниць ГФС відбираються собаки у віці від 8 до 18 місяців.

Критеріями відбору службових собак є:

- природжене прагнення до гри;
- схильність до роботи чуттям;
- відсутність реакції на зовнішні подразники;
- лояльність до людей;
- соціалізована поведінка.

Для роботи у складі кінологічних команд митниць ГФС можуть використовуватися собаки будь-яких порідокрім декоративних і бійцівських, з урахуванням критеріїв підбору і специфіки використання.

Інспектор-кінолог має право самостійно вибирати підлогу і породу службового собаки.

Місце змісту службових собак має бути визначене і обладнане на території митниці ГФС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини