Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть допомогти розвитку зеленого туризму в селах

15 січня 2016, 11:59
690
0
Реклама

Комітет ВР з питань аграрної політики і земельних стосунків розглянув і рекомендує прийняти за основу законопроект № 2232а відносно розвитку сільського зеленого туризму.

Законопроектом пропонується ввести поняття сільського зеленого туризму, чітко розмежувати підприємницьку і непідприємницьку діяльність у сфері туризму в сільській місцевості.

Так, в Законі про особисте селянське господарство пропонується встановити, що члени особистого селянського господарства мають право добровільно надавати за плату або безоплатно послуги в сфері сільського зеленого туризмуа саме, послуги з розміщення (проживанню) не більше ніж на 10 місцьживлення, а також по організації дозвілля і заходів, пов'язаних з використанням майна особистого селянського господарства, місцевими звичаями і традиціями гостинності.

Також заплановано організувати професійну підготовку і перепідготовку у сфері туризму членів особистого селянського господарства.

Комітет відмічає, що при підготовці законопроекту до другого читання необхідно допрацювати визначення сільського зеленого туризму, а також розглянути можливість внесення змін Класифікатор професій, визначивши відповідні професії із спеціалізацією у сфері сільського туризму.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини