Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішено, як розподіляється між підприємствами об'єм споживання озоноруйнуючих речовин

15 січня 2016, 11:34
444
0
Автор:
Реклама

Наказом від 2 грудня 2015 року № 460 Мінприроди затвердило Порядок розподілу розрахункового об'єму споживання озоноруйнуючих речовин.

Документ визначає процедуру розподілу розрахункового об'єму споживання озоноруйнуючих речовин для ввезення або вивезення озоноруйнуючих речовин і товарів, які їх утримують.

Загальна кількість озоноруйнуючих речовин, яка розподіляється між суб'єктами господарювання, не може перевищувати розрахункового об'єму озоноруйнуючих речовинвстановленого для України відповідно до вимог Монреальського протоколу і рішень Наради Сторін Монреальського протоколу на відповідний період і певного виду їх споживання.

Мінприроди на початку звітного періоду розподіляє долі розрахункового об'єму споживання озоноруйнуючих речовин між суб'єктами господарюванняякі мають намір ввозити озоноруйнуючі речовини або товари, які їх утримують, на відповідний календарний рік.

Рішення відносно розподілу доль розрахункового об'єму споживання озоноруйнуючих речовин між суб'єктами господарювання приймається комісієюсклад якої затверджується Мінприроди.

Для встановлення долі розрахункового об'єму споживання озоноруйнуючих речовин на відповідний календарний рік суб'єкт господарювання повідомляє Мінприроди про намір ввозити озоноруйнуючі речовини або товари, які їх утримують, і надає:

- зведення відносно хімічного складу озоноруйнуючих речовин, речовин, що містяться в товарах, які плануються до ввезення, обгрунтування їх кількості на підставі розрахунків згідно технологічного або виробничого процесів і вказівки цільового призначення використання;

- копії ліцензій на експорт або імпорт озоноруйнуючих речовин і товарів, їх Мінприроди, що містять, виданих, за минулий період (за наявності), звіт про поводження з озоноруйнуючими речовинами для суб'єктів господарювання, які ввозили озоноруйнуючі речовини або товари, що їх містять, за попередній звітний період.

Документи для встановлення долі розрахункового об'єму споживання озоноруйнуючих речовин суб'єктами господарювання подаються з 2016 року до 30 березня.

Частина розрахункового об'єму озоноруйнуючих речовин для суб'єктів господарювання, які в попередні звітні періоди ввозили озоноруйнуючі речовини або товари, що їх містять, не повинна перевищувати 80 % розрахункового об'єму їх споживання, встановленого для України на відповідний календарний рік.

Частина розрахункового об'єму озоноруйнуючих речовин між суб'єктами господарювання, які не ввозили озоноруйнуючі речовини або товари, що їх містять, розподіляється в межах 20 % розрахункового об'єму їх споживання, встановленого для України на відповідний календарний рік.

Розподіл доль розрахункового об'єму озоноруйнуючих речовин між суб'єктами господарювання здійснюється щорічно до 30 квітня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини