Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законом передбачена дерегуляция в рибному господарстві

14 січня 2016, 12:04
577
0
Реклама

Законом № 867 - VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно дерегуляции в агропромисловому комплексі" скасовано 22 дозвільні документи і адміністративних послуг у сфері АПК, і 7 з них торкаються виключно рибного господарства.

Так, скасовані ліцензії для риболовецьких підприємствокрім тих, які здійснюють лов у водах за межами юрисдикції України і вимагають ліцензію відповідно до вимог міжнародних регулюючих організацій.

У 2016 році для рибальства в акваторії України рибалкам буде необхідно отримати тільки дозвілде буде вказана інформація про водойми, знаряддя лову і дозволеного для промислу виду риби.

Термін видачі дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах) України, а також за межами юрисдикції України для судів, що здійснюють океанічний промисел, скорочений з 30 до 10 днів. Крім того, скорочений перелік бюрократичних підстав для відмови у видачі дозволу.

Госрыбагентство відміняє ведення окремого реєстру гідротехнічних споруджень рибогосподарських водних об'єктів - він стане складовою частиною загального Державного електронного реєстру рибогосподарських водних об'єктів, який з'явиться в Україні в 2016 році і буде представлений у вільному доступі.

Передбачається ліквідація ряду админуслуг Госрыбагентствазокрема:

- ведення обліку суб'єктів господарювання - виробників консервів і пресервов з водних біоресурсів і привласнення таким суб'єктам номерів (застаріла технологія виробництва пресервов безпосередньо на кораблях не відповідає європейським стандартам і не використовується в Україні);

- облік зовнішньоекономічних договорів (контрактів) про рибогосподарську продукцію для визначення рівня індикативних цін на такі товари (дублює функцію Державної фіскальної служби);

- атестація педагогічних працівників учбових закладів I рівня акредитації, які належали до сфери управління Госрыбагентства, але доки перейшли в підпорядкування Міносвіти і так далі

Джерело: Минагрополитики

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини