Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР збільшила кількість довідок, що щомісячно надаються організатором торгівлі

14 січня 2016, 11:43
463
0
Автор:
Реклама

НКЦБФР рішенням від 01.12.2015 № 2003 внесла зміни в Положення про порядок складання адміністративних даних відносно здійснення діяльності організаторами торгівлі, обнародування інформації і представлення відповідних документів Національній комісії з цінних паперів і фондового ринку.

Передбачено збільшення кількості довідокщо входять до складу щомісячних адміністративних даних організатора торгівлі.

Згідно з внесеними змінами, щомісячні адміністративні дані організатора торгівлі складаються з:

- довідки про перелік членів фондової біржі, торговців цінними паперами і їх уповноважених представників, допущених до укладення договорів купівлі-продажу цінних паперів і інших фінансових інструментів на організаторові торгівлі;

- довідки про пруденциальных нормативи організатора торгівлі;

- довідки про розрахунок коефіцієнта покриття зобов'язань учасників клірингу;

- довідки про початкові дані для розрахунку розміру власних засобів;

- довідки про початкові дані для розрахунку фіксованих накладних витрат;

- довідки про початкові дані для розрахунку вартості високоліквідних активів;

- довідки про початкові дані для розрахунку нормативу достатності власних засобів і коефіцієнта покриття операційного ризику.

До цього щомісячні адміністративні дані складалися з довідки про перелік членів фондової біржі, торговців цінними паперами і їх уповноважених представників, допущених до укладення договорів купівлі-продажу цінних паперів і інших фінансових інструментів на організаторові торгівлі.

Також уточнені терміни представлення організаторами торгівлі щомісячних адміністративних даних в НКЦБФР. Щомісячні адміністративні дані необхідно буде подавати в НКЦБФР не пізніше за останнє число місяця, що йде за звітним.

Окрім цього, розділ III Положення доповнений новою главою, що встановлює порядок підготовки і представлення інформації відносно пруденциальных нормативів.

Відзначається, що формування довідки про розрахунок коефіцієнта покриття зобов'язань учасників клірингу здійснюється кожен робочий день.

Ці довідки про пруденциальных нормативи організатора торгівлі, довідки про розрахунок коефіцієнта покриття зобов'язань учасників клірингу, довідки про початкові дані для розрахунку розміру власних засобів, довідки про початкові дані для розрахунку фіксованих накладних витрат, довідки про початкові дані для розрахунку вартості високоліквідних активів, довідки про початкові дані для розрахунку нормативу достатності власних засобів і коефіцієнта покриття операційного ризику розраховуються організаторами торгівлі відповідно до вимог нормативно-правового акту НКЦБФР, який встановлює вимоги до пруденциальным нормативів профдеятельности на фондовому ринку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини