Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується створити Національну митну службу

14 січня 2016, 10:35
737
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 3763 "Про Національну митну службу України", поданий групою народних депутатів.

Тексту проекту на даний момент ще немає на сайті парламенту, але як розповів один з ініціаторів, нардеп Андрій Антонищак, пропонується реформа митниці за зразком реформування поліції, введення європейських підходів.

Зокрема, для прискорення міжнародної торгівлі запланована автоматизація процесів митного контролю і оформленняаналізу і управління рисками, створення системи митного пост-аудита.

Основною метою ухвалення законопроекту є створення Національної митної служби України як органу виконавчої влади, який забезпечуватиме захист митних інтересів і митну безпеку України, регулювання зовнішньої торгівлі, захист внутрішнього ринку, розвиток економіки України і її інтеграцію у світову економіку, наповнення держбюджету, протидію митним правопорушенням.

Також законопроектом врегульовано питання кадрового забезпечення митниці. При створенні Національної митної служби можливе залучення існуючого кадрового потенціалу, який формуватиметься в межах затвердженої чисельності шляхом перекладу працівників з ГФС.

Джерело: БПП

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини